Konkurs za kreditiranje starih umetničkih zanata

Bez autora
Mar 04 2011

Fond za razvoj Republike Srbije raspisao je konkurs za kreditiranje starih umetničkih zanata. Pravo učešća na konkursu imaju preduzetnici registrovani u Agenciji za privredne register, koji u prethodne dve godine nisu poslovali sa gubitkom i za koje je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja izdalo poseban sertifikat. Krediti će se odobravati u iznosu od 500.000 do dva miliona dinara, sa rokom otplate do pet godina i grejs periodom do godinu dana. Kamatna stopa je jedan posto na godišnjem nivou uz primenu valutne klauzule, a vršiće se tromesečna otplata kredita.

Konkurs za kreditiranje starih umetničkih zanataFond za razvoj Republike Srbije raspisao je konkurs za kreditiranje starih umetničkih zanata.

Pravo učešća na konkursu imaju preduzetnici registrovani u Agenciji za privredne register, koji u prethodne dve godine nisu poslovali sa gubitkom i za koje je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja izdalo poseban sertifikat.

Krediti će se odobravati u iznosu od 500.000 do dva miliona dinara, sa rokom otplate do pet godina i grejs periodom do godinu dana. Kamatna stopa je jedan posto na godišnjem nivou uz primenu valutne klauzule, a vršiće se tromesečna otplata kredita.

Instrumenti obezbeđenja urednog vraćanja kredita:

  • menice potpisane od strane kreditno sposobnog žiranta za kredite u iznosu od 500.000 dinara ili
  • ugovorno jemstvo (ili pristupanje dugu) pravnog lica ili preduzetnika za korisnika kredita, sa odgovarajućim instrumentima obezbeđenja jemca, odnosno pristupioca duga;
  • ručna zaloga na proizvodnoj opremi (novoj ukoliko se kreditira kupovina nove opreme ili postojećoj, a visina kredita može iznositi 70 posto tržišne vrednosti nove opreme i do 50 posto tržišne vrednosti opreme starije od dve godine).

Pored navedenih instrumenata, obaveza korisnika je da dostavi i odgovarajući broj blanko sopstvenih menica.
Zahtevi za kredit se mogu podnositi od 1. aprila 2011. godine, a krediti će biti odobravani sve dok se ne potroše sredstva za ovu namenu.

Sadržaj potrebne dokumentacije, kao i detaljnije informacije o dodeli kreditnih sredstava možete pronaći na sajtu www.fondzarazvoj.gov.rs, u delu Krediti i garancije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik